Interessant:

Samsung gaat TouchWiz minimaliseren

nieuws 2 februari 2015 om 10:08

Samsung gaat haar veelal bekritiseerde TouchWiz-software op de Galaxy-smartphones minimaliseren. Veel functionaliteiten zullen niet meer standaard in de interface te vinden zijn, maar beschikbaar komen als downloadbare apps.

Samsungs TouchWiz-software, dat als interfaceschil op haar Galaxy-smartphones is te vinden, biedt veel functionaliteiten, maar de keerzijde is dat gebruikers veel functionaliteiten overbodig vinden en dat de software er trager door wordt. Bij de introductie van de Samsung Galaxy S5 verwijderde Samsung al verschillende apps en functionaliteiten (en stelde sommige als download beschikbaar) en dit proces wordt bij de introductie van de Samsung Galaxy S6 waarschijnlijk doorgetrokken, zodat gebruikers een meer 'pure' (en snellere) Android-interface tot de beschikking krijgen. Dat meldt de website SamMobile.com op basis van 'anonieme bronnen'.

Mogelijk komen apps als Story Album, S Translator en S Voice beschikbaar als download in plaats van voorgeinstalleerde apps. Geintegreerde functies in het settingsmenu (zoals Smart Stay) blijven waarschijnlijk wel standaard direct beschikbaar. Ook S Health blijft waarschijnlijk standaard voorgeinstalleerd.

De verwachting is dat Samsung de Galaxy S6 begin maart officieel introduceert op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona.

Samsung gaat TouchWiz minimaliseren
Samsung gaat TouchWiz minimaliseren

SamMobile