Interessant:

3 uur per dag gamen op smartphone

nieuws 28 januari 2015 om 12:13

In 2014 werd er gemiddeld drie uur per dag besteed aan gamen op smartphones en tablets. De speeltijd op mobiele apparaten is hiermee met 57 procent toegenomen ten opzichte van 2012, toen er er gemiddeld 2 uur en 20 minuten werd gespeeld.

Dat blijkt uit onderzoek onder 5.566 personen van 2 jaar en ouder van onderzoeksbureau NPD Group (voor jonge kinderen mochten ouders het onderzoek invullen). De toename is onder meer te danken aan de toename van tablets, die veel worden gebruikt voor gamen. Tabletgamers blijken verder niet alleen de meest fanatieke gamers, zij blijken gemiddeld ook meer geld uit te geven aan games dan gamers op andere mobiele platforms. Vooral freemium games, waarmee ontwikkelaars veel geld verdienen via in-app aankopen, blijken populair.

Het gemiddelde aantal speelsessies per dag verschilt tussen de 6 en 44, afhankelijk van de leeftijd van de speler. Kinderen tussen de 2 en 12 spenderen het meeste van hun tijd aan gaming in vergelijking met andere activititeiten. Het bedrag dat deze leeftijdsgroep aan in-app aankopen uitgeeft is ook het op een na hoogste, na de groep tussen de 25 en 44 jaar. 

Het merendeel van de mobiele gamers speelt ook games op andere platforms. Slechts 1 op de 5 speelt alleen op de smartphone of tablet. Mobiele games krijgen altijd wel het meeste speeltijd, ongeacht het aantal (andere) spelcomputers in huis.

Candy Crush Soda Saga
Candy Crush Soda Saga

NPD