Interessant:

Smartphone voor kinderen censureert scheldwoorden

nieuws 27 januari 2015 om 15:55

In Japan is een smartphone voor kinderen,ádie scheldwoorden censureert,áop de markt gekomen: de miraie KYL23. Als er een scheldwoord op wordt getikt, krijgen kinderen een waarschuwing te zien.

Deámiraie KYL23, sinds begin dit jaar in Japan te koop bij de provider 'au', is gefabriceerd dooráKyocera en is bedoeld voor kinderen op de basisschool. Als zij een (Japans) scheldwoord op de telefoon typen, krijgen zij een waarschuwing met daarin de tekst: "Wacht even alsjeblieft! Dit is wellicht geen goed woord om te versturen. Wil je het nog steeds gebruiken? Als je het gebruikt, worden je ouders geinformeerd dat je het woord gebruikt hebt."

De telefoon censureert niet alleen scheldwoorden, maar biedt ouders ook de mogelijkheid om toezicht te houden op het gebruik van applicaties, webbrowsen en gebruiksduur. Naast deze functie heeft het toestel een zogenaamde misdaadpreventie-buzzer-functie. Als er op een toets aan de zijkant van de smartphone wordt gedrukt, gaat er een buzzer af, en worden automatisch vijf foto's achter elkaar genomen, welke inclusief locatie-informatie naar de ouders van de gebruiker worden verstuurd.

Deámiraie KYL23 is verder water-, stof- en schokbestendig, en voorzien van een 4,5-inch qHD-display, een quad-core processor, een 8-megapixel camera en een 2.000 mAh batterij. Het toestel is alleen in Japan te koop, in het roze, blauw of wit.

miraie KYL23-smartphone censureert scheldwoorden
miraie KYL23-smartphone censureert scheldwoorden

Akihbara News