Interessant:

Apple app-omzet evenaart Hollywood

nieuws 26 januari 2015 om 13:20

De app-ontwikkelaars in de Apple App Store hebben in 2014 gezamelijk net zo veel inkomsten gegenereerd als de filmindustrie (Hollywood) in dat jaar in de Verenigde Staten.

De app-ontwikkelaars in de Apple App Store haalden gezamelijk in 2014 in totaal een opbrengst van 10 miljard dollar (8,9 miljard euro). Hollywood genereerde in hetzelfde jaar hetzelfde bedrag aan kassaopbrengsten, aldus Box Office Mojo. De app-industrie blijkt verder ook gezonder dan Hollywood en biedt daardoor meer banen (627.000 iOS-banen versus 374.000 banen in Hollywood). De app-industrie is toegankelijker, heeft een groter bereik en biedt hogere inkomens.

Uit analyses blijkt dat Apple's App Store ook een 85 procent hogere opbrengst heeft dan de Google Play Store, ondanks dat er in de Google Play Store wereldwijd 45 procent meer downloads plaatsvinden.

Apple maakte begin dit jaar bekend dat het aantal aankopen van de App Store in de eerste week van januari 2015 een nieuw record heeft bereikt. Wereldwijd besteedden klanten toen bijna een half miljard dollar aan apps en aankopen vanuit apps. Verder gingen onlangs de prijzen in de Apple App Store omhoog in verband met nieuwe btw-tarieven.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

The Telegraph