Interessant:

Angry Birds Go!: meer dan 100 miljoen downloads

nieuws 23 januari 2015 om 12:08

Het veel bekritiseerde racespelletje Angry Birds Go!áis eind vorig jaar - slechts een jaar na de release - meer dan 100 miljoen keer gedownload. Het gratis spel krijgt veel kritiek wegens de opdringerige microtransacties.

In Angry Birds Go! - dat wel bijzonder veel lijkt op Mario Kart van Nintendo - race je in eerste instantie met de Red Bird in een 3D-wereld. Naarmate je meer uitdagingen voltooit, unlock je meer vogels en varkens. Sommige uitdagingen zijn gewoon races, in andere moet je fruit kapot rijden, het einde van de track bereiken voordat een bom ontploft of een gele vogel verslaan zodat hij onder jouw hoede komt. Het spel ondersteunt ook de Angry Birds Telepods,áfysieke speelgoedversies van de karts in de game, die je voor de frontcamera van je telefoon kan houden om direct met je favoriete karakter te spelen.

Het aantal downloads vanáAngry Birds Go!ástond eind vorig jaar op meer dan 100 miljoen - 107 miljoen om precies te zijn. Om dat te vieren, voegde Rovio een team-multiplayer (waarmee jeá3-on-3 multiplayer races kan houden) aan het spel toe. Ondanks het succes, krijgt Rovio zeer veel kritiek op het gratis spel: de enorme hoeveelheden opdringerige in-app aankopen en benodigde microtransacties om iets te unlocken, doen veel gamers afhaken.

Angry Birds Go!
Angry Birds Go!

Rovio