Interessant:

Gerucht: iPad Pro met optionele stylus

nieuws 19 januari 2015 om 15:16

Volgens de laatste geruchten gaat Apple de iPad Pro, een 12,2-inch of 12,9-inch tablet die mogelijk later dit jaar wordt aangekondigd, voorzien van een optionele styluspen.

Dat zou blijken uit patenten die Apple heeft aangevraagd. Het zou in eerste instantie gaan om een zeer eenvoudige stylus, zonder geavanceerde functionaliteiten. In de toekomst gaat Apple mogelijk geleidelijk nieuwe functionaliteiten toevoegen, waaronder 3D-handschriftherkenning. 

Geruchten over een iPad Pro / Maxi zijn niet nieuw: eind 2013 beweerde een Chinese website al uit 'anonieme bronnen van Foxconn' te hebben vernomen dat Apple werkt aan een 12,9-inch iPad-model. In augustus 2014 beweerde persbureau Bloomberg weer dat Apple in 2015 met de productie van de iPad Pro begint en in december 2014 kwam het gerucht naar buiten dat de 12,9-inch Apple-tablet de naam iPad Air Plus zou gaan krijgen.

Vorig jaar sloot Apple een partnership met IBM, waarin staat dat IBM meer dan 100 business-specifieke apps voor de iPad en iPhone gaat ontwikkelen. Een 12,9-inch iPad zou wellicht goed aansluiten bij deze IBM MobileFirst business-apps en de behoefte van zakelijke gebruikers aan een groot scherm.

Naschrift: de iPad Pro (met optionele Apple Pencil) is 9 september 2015 officieel gepresenteerd.

iPad Pro / iPad Air Plus (concept, via T3.com)
iPad Pro / iPad Air Plus (concept, via T3.com)

Apple Insider