Interessant:

Google Glass niet meer voor consumenten

nieuws 19 januari 2015 om 13:54

Google stopt voorlopig met de verkoop van de Google Glass aan consumenten. Ondertussen werkt de zoekgigant aan een nieuw model, dat eenvoudiger in bediening moet zijn en bovendien een stuk goedkoper moet worden.

De Google Glass voor consumenten, genaamd Explorer, is nooit op grote schaal doorgebroken. Het gebruik van de gadget bleef beperkt tot een select groepje technologieliefhebbers. Met de Explorer kunnen zij handsfree, op een schermpje ter hoogte van het rechteroog, internet raadplegen. De Explorer werd in 2013 voor het eerst verspreid onder ontwikkelaars en een groep van ongeveer 10.000 consumenten, in de hoop dat zij voor verdere ideeen over de ontwikkeling zouden zorgen. Niettemin werd de digitale bril, mede door de hoge prijs van 1.500 dollar, nimmer een groot succes op de consumentenmarkt.

Google haalt de Explorer daarom nu van consumentenmarkt. Dat wil niet zeggen dat Google stopt met de ontwikkeling van het toestel. Google heeft de ontwikkeling van de Google Glass nu namelijk ondergebracht in een nieuwe divisie, die een nieuw, laagdrempelig exemplaar van de Google Glass moet ontwikkelen.

Google maakte in maart 2014 bekend te gaan samenwerken met Luxottica, de fabrikant van de modieuze Ray-Ban zonnebrillen, voor de ontwikkeling van Google Glass-brillen, in de hoop tot een stijlvoller en aansprekender design te komen.

Google Glass
Google Glass

RTL Nieuws