Interessant:

Speciaal mobieltje voor moslims

nieuws 17 januari 2015 om 10:04

Het Russische bedrijf BQ Mobile heeft in Rusland een speciaal mobieltje voor moslims uitgebracht. Deze Muslim Phone is voorzien van een voorgeinstalleerde Koran en een automatische bid-reminder.

Naast een voorgeinstalleerde Koran en een automatische bid-reminder beschikt de Muslim Phone over een ingebouwde navigator, die automatisch de locatie van de gebruiker vaststelt en toont welke kant het oosten is (waar Mecca ligt, de richting waarin moslims moeten bidden). Het toestel is sinds eind november 2014 in Rusland te koop. Het toestel heeft eenvoudige menu's en met slechts enkele klikken kunnen gebruikers Suras (hoofdstukken) van de Koran doorbladeren.

"De nieuwe Muslim Phone zal heel populair worden, aangezien het toestel toegankelijk is voor alle sociale groepen", aldus Naila Ziganshina, de voorzitster van de Union of Muslim Women. BQ Mobile is een nieuw Russisch bedrijf, dat zich richt op low-budget mobieltjes, smartphones en tablets.

In 2004 verscheen in Dubai eerder een speciaal mobieltje voor moslims. In 2005 kwam in Nederland de Ilkone i800, eveneens een speciaal mobieltje voor moslims in Nederland, op de markt. Voor joden kwam in 2006 de Kosherphone op de markt, gevolgd in 2007 door de Sabbatphone.

BQ Mobile Muslim Phone
BQ Mobile Muslim Phone

RT.com