Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Oppo kwaad om Polaroid Selfie-telefoon

nieuws 12 januari 2015 om 12:37

De Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft vorige week de nieuwe Polaroid Selfie-smartphone van de beursvloer van de CES 2015 laten verwijderen. De Chinezen vinden dat het toestel te veel lijkt op de Oppo N1-smartphone.

Polaroid presenteerde vorige week op de CES 2015-elektronicabeurs in Las Vegas de Polaroid Selfie, een smartphone met een 5,5-inch HD IPS-display, Android 5.0 Lollipop, een octa-core processor met 2GB RAM, 16GB geheugen (niet uitbreidbaar) en een 13-megapixel frontcamera. Bijzonder aan de Polaroid Selfie is de roteerbare camera aan de voorzijde, een technologie die echter rechtstreeks gekopieerd lijkt te zijn van de Oppo N1-smartphone.

Oppo was 'not amused' met de Polaroid Selfie-smartphone en liet het toestel van de beursvloer verwijderen. In een persbericht zegt Oppo "dat zij het design van de roterende camera op geen enkele wijze hebben gelicenseerd aan derde partijen". Oppo zal de situatie daarom "goed bestuderen en in de toekomst mogelijk rechtelijke stappen zetten".

Tegelijkertijd met de actie tegen Polaroid laat Oppo ook nog even weten dat "de roterende camera niet stopt met de Oppo N1". Eind 2014 is een upgrade van de Oppo N1 geintroduceerde, de Oppo N3, met een gemotoriseerde rotererende selfie-camera, die tot 206 graden kan draaien en nieuwe opnamemodi (zoals auto-panorama) biedt.

Polaroid Selfie (via. AndroidCommunity.com)
Polaroid Selfie (via. AndroidCommunity.com)

AndroidCommunity