Interessant:

Asus: ZenFone 2 en ZenFone ZOOM

nieuws 8 januari 2015 om 09:45

Asus heeft deze week op de CES 2015 in Las Vegas de ZenFone ZOOM (een smartphone met een 3x optische zoom) en de ZenFone 2 (met een 64-bit Intel Atom-processor) smartphones gepresenteerd.

De Asus ZenFone ZOOM (ZX550) is een camera-smartphone met een 5,5-inch Full HD IPS-display van het krasbestendige Gorilla Glass 3, die draait op Android 5.0 Lollipop. Het toestel heeft een 13-megapixel camera met 3x optische zoom, optische beeldstabilisatie en laser auto-autofocus (voor een razendsnelle autofocus). Voor geavanceerde gebruikers is er een handmatige modus, waarin de ISO-settings, sluitertijd en meer kunnen worden aangepast. Daarnaast beschikt het toestel over de Asus ZenUI-interface, een 5-megapixel frontcamera, Asus' geavanceerde PixelMaster-camerafunctionaliteiten, 4G/LTE-support, een 3.000 mAh batterij en ondersteuning van WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, aGPS/GPS en dual-sim. Het toestel komt in een zwarte of witte uitvoering. Het is nog niet bekend of de ZenFone ZOOM in Nederland op de markt komt.

Asus ZenFone ZOOM
Asus ZenFone ZOOM

De Asus ZenFone 2 (ZE551ML) heeft eveneens een 5,5-inch Full HD IPS-display van Gorilla Glass 3. Verder is dit toestel uitgerust met een 64-bit Intel Atom Z3560/Z3580-processor, Android 5.0 Lollipop en de Asus ZenUI-interface. Het toestel komt met 2GB of 4GB RAM en 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). De ZenFone 2 is aan de voorzijde voorzien van een 5-megapixel camera en aan de achterzijde voorzien van een 13-megapixel camera. Ook dit model ondersteunt de PixelMaster-camerafunctionaliteiten. Verder ondersteunt de ZenFone 2 4G/LTE, aGPS/GPS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, NFC en dual-sim. Dit model komt in het grijs, zwart, rood, wit of goud. Er is nog geen informatie over prijs en beschikbaarheid in Nederland.

Asus ZenFone 2
Asus ZenFone 2

Asus