Interessant:

Kodak presenteert IM5-smartphone

nieuws 7 januari 2015 om 11:11

Kodak, ooit een grootheid op cameragebied, heeft op de CES 2015 in Las Vegas een smartphone aangekondigd. Deze Kodak IM5 heeft een 5-inch Full HD-display, draait op Android 4.4 KitKat en beschikt over een octa-core processor.

Kodak, dat in 2011 op de rand van een faillissement stond en in 2012 stopte met de productie van camera's, heeft voor de ontwikkeling van de Kodak IM5 samengewerkt met de Bullit Group, een ontwikkelaar van mobiele apparaten. Het toestel is voorzien van een 5-inch display (Full HD), een 1,7GHz octa-core processor en Android 4.4 KitKat (een Android 5.0-update volgt). Daarnaast heeft Kodak de IM5 voorzien van "een eenvoudige interface met snel toegang tot sleutelfunctionaliteiten zoals bellen, messaging, de camera en contacten". Dankzij Remote Management-software is de telefoon ook toegankelijk via PC of tablet. De IM5 ondersteunt verder een "speciale app store met voorgeselecteerde apps" (genaamd "Apps"), maar de reguliere Google Play Store wordt ook ondersteund. Tot slot beschikt de telefoon over 8GB geheugen, een microSD-kaartslot, een 13-megapixel camera (met flitser) aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera.

Eileen Murphy, hoofd van merklicensering bij Kodak vertelt: "Te veel mooie momenent komen niet verder dan de mobiele telefoon, simpelweg omdat delen te ingewikkeld is voor veel gebruikers. Daarom hebben wij samen met Bullit Group de IM5 ontwikkeld, de eerste in een serie mobiele producten die het erfgoed en de ervaring van Kodak op het gebied van fototechnologie combineert met Bullit's ervaring in de ontwikkeling van hoge kwaliteit producten voor een specifieke consumentenmarkt".

De Kodak IM5 komt eind maart 2015 naar Europa voor een prijs van 299 euro. Het is nog niet bekend of het toestel ook in Nederland verkrijgbaar komt.

Kodak IM5 smartphone
Kodak IM5 smartphone

PR Newswire