Interessant:

AcerNAV in meer detail

nieuws 1 december 2014 om 12:00

AcerNAV is een unieke samenwerking tussen TomTom en Acer om gratis offline navigatie bij haar toestellen te bieden. PortableGear bekijkt AcerNAV in meer detail.

AcerNAV is geinstalleerd op alle 5-inch smartphones uit de Liquid serie van Acer en wordt geleverd met onbeperkte kaarten van Europa en twee jaar lang gratis kaartupdates. De navigatiesoftware wordt geleverd door TomTom en aangevuld met informatie van TripAdvisor, zodat je ook makkelijk kan navigeren naar hotels, restaurants of andere points-of-interest.

AcerNAV in actie
AcerNAV in actie

Omdat alle kaarten op het toestel worden opgeslagen hoef je je geen zorgen meer te maken om roamingkosten. Voor de navigatie staat enkel de locatiebepaling van je telefoon aan. Je kan de kaarten naar keuze weergeven in 2D of 3D. De navigatie-instructies verschijnen op het scherm of kunnen worden uitgesproken.

Op elke Android telefoon is weliswaar standaardnavigatie mogelijk middels Google Maps, maar deze software is minder goed en minder intuitief dan de software van een navigatiebedrijf als TomTom. Daarnaast dien je voor offline communicatie in Google Maps een mobiele internetverbinding te hebben. Zeker in het buitenland brengt dit hoge kosten met zich mee. Met AcerNAV heb je al deze problemen niet.

Al met al is AcerNAV een veel betere navigatie-app dan Google Maps. Doordat er geen extra kosten verbonden zijn aan AcerNAV is het een app die veel waarde toevoegt aan je telefoon.

portablegear.nl