Interessant:

Apple stopt online verkoop in Rusland

nieuws 19 december 2014 om 11:30

Apple is gestopt met de online verkoop van haar producten in Rusland, omdat de huidige koers van de roebel te vluchtig is voor standaard vaste prijzen. De koers van de roebel daalde deze week met 20 procent.

De roebel daalde met 20 procent, nadat in Rusland werd besloten het rentetarief te verhogen van 10,5 procent naar 17 procent. Vorige maand voerde Apple de prijzen van haar producten in Rusland nog op met 20 procent, omdat door de dalende koers van de roebel de producten veel goedkoper waren dan elders in Europa. Nu de roebel helemaal een vrije val heeft gemaakt, heeft Apple besloten helemaal te stoppen met de online verkoop van iPhones, iPad en andere producten in Rusland.

De Russische Staatsbank pompt miljarden in de economie in een poging de vrije val van de roebel te voorkomen. Veel zin heeft dat nog niet niet, want door lagere olieprijzen en Westerse economische sancties vanwege de oorlog in Oekraine, is er weinig vertrouwen in de Russische economie. Het is niet bekend wanneer Apple haar product weer online in Rusland beschikbaar stelt.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

BBC