Interessant:

Acer Quick Mode in detail

nieuws 1 december 2014 om 12:00

Acer Quick Mode, standaard op alle Acer smartphones, maakt je telefoon zeer eenvoudig te bedienen. In dit artikel bekijkt PortableGear Acer Quick Mode nader.

Acer Quick Mode is een standaard app, die aanwezig is op alle Acer smartphones. Met Quick Mode verandert jouw Android smartphone in een eenvoudig te bedienen telefoon. Dus geen schermen vol met kleine iconen, maar zeer overzichtelijke schermen met grote knoppen voor enkel de functies die je gebruikt. Er zijn vier Quick Modes beschikbaar.

Acer Quick Modes overzicht
Acer Quick Modes overzicht

In Basic Mode heb je toegang tot 6 contacten, je contactenlijst en sms. Deze mode is ideaal als de telefoon gebruikt wordt door kleine kinderen die vooral bereikbaar moeten zijn. In de Senior Mode heb je toegang tot de klok, je contacten, sms en een weer-applicatie. Je kan zelf nog één applicatie naar keuze (bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook) op het startscherm plaatsen. Daarnaast kan je bellen en drie vaste contactpersonen bellen vanaf het startscherm. De Keypad Mode is handig voor als je vaak het keypad gebruikt. Het keypad is altijd zichtbaar op het startscherm. Daarnaast staan er snelkoppelingen voor sms, het weer, je media en al je apps. De Classic Mode ten slotte biedt je toegang tot je volledige telefoon, alleen dan in een simpele interface.

Alle vier de Quick Modes zijn vanuit Android aan te zetten. Vanuit de Quick Mode ben je in enkele tellen weer terug in Android. Om terug te gaan naar Android is wel een password benodigd bij de Basic en de Senior Quick Mode (standaard '1111'), waarmee per ongeluk terugkeren naar Android voorkomen wordt.

Quick Mode is een ideaal alternatief voor de voor veel gebruikers ingewikkelde en overweldigende Android interface. Als je een beperkt aantal apps gebruikt biedt Quick Mode meer gemak dan 6 Android startschermen met 12 snelkoppelingen. Met name voor minder frequente telefoongebruikers, zoals jonge kinderen en senioren, bieden de Quick Modes uitkomst.

portablegear.nl