Interessant:

iPhone 6 Plus populairste phablet in VS

nieuws 13 december 2014 om 11:11

Slecht drie maanden na de release blijkt de iPhone 6 Plus de populairste phablet in de Verenigde Staten te zijn. Apple's 5,5-inch phablet heeft een aandeel van 41 procent in de Amerikaanse phabletmarkt.

Dat blijkt uit onderzoek vanáKantarWorldPanel, een onderzoeksbureau naar consumentengedrag. Zij definieren een phablet als een smartphone met een 5,5,-inch display of groter. Consumenten werd ook gevraagd waarom zij eenáiPhone 6 Plus in huis haalden: 58 procent gaf aan dat de primaire reden het grote scherm was. (Om dezelfde reden gaf 60 procent van de iPhone 6-gebruikers aan het kleinere 4,7-inch model in huis te halen). Een andere belangrijk reden was de ondersteuning van 4G/LTE.

De iPhone 6 is in de Verenigde Staten het bestverkopende iPhone-model ooit, met een marktaandeel van 33 procent in drie maanden na de release. De iPhone 5S was het op twee na beste verkopende iPhone-model met 26 procent en de iPhone 5C was derde met een marktaandeel van 18 procent. De iPhone 6 Plus zorgde voor 10 procent van de iPhone-verkopen. VolgensáKantarWorldPanel waren 10 procent van alle verkochte smartphones phablets, in dezelfde periode vorig jaar was dat nog 2 procent.

In het Android-segment bleef de Samsung Galaxy S5 het best verkopende model (met een aandeel van 22 procent) en ook de Samsung Galaxy S4 bleeft het goed doen (met 12 procent marktaandeel op een tweede plaats).

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Cellular-news