Interessant:

Lexa.nl: daten via smartwatch

nieuws 6 december 2014 om 12:12

Datingsite Lexa.nl heeft  een Android-app, waarmee je direct kunt daten via een smartwatch, geintroduceerd. De app is speciaal ontwikkeld om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de profielen.

Nieuwe activiteit op je Lexa-profiel wordt direct gemeld op je smartwatch, zoals een nieuw push-bericht, als je door een andere member wordt 'gewinked' of als favoriet wordt toegevoegd. Om te kunnen antwoorden hoef je alleen een 'swipe' te geven om een binnenkomend bericht te lezen en via de stemgestuurde functionaliteit kun je ook direct antwoorden.

Het design wordt fotogestuurd en navigeren is eenvoudig middels veegbewegingen en stemaansturing. Als je een groter scherm wenst kan je eenvoudig wisselen tussen smartwatch en Android-telefoon. Berichten en interacties verschijnen dan ook op je telefoon door eenvoudig een knop aan te raken.

"Dit was een erg leuk project waarin ons mobiele team in samenwerking met Google in korte tijd veel heeft bereikt. Deze zogenaamde Android-wearable app is een eerste zichtbare stap om het populaire online daten te integreren met de meest recente ontwikkelingen in draagbare technologie. Wij verwachten dat deze draagbare technologie in de toekomst een steeds grotere rol gaat spelen bij dating services", vertelt  Stefan van den Berg, algemeen directeur van Lexa Nederland.

Populaire Android-smartwatches van dit moment zijn onder meer de Samsung Galaxy Gear en de LG G Watch R.

Lexa.nl: daten via smartwatch
Lexa.nl: daten via smartwatch

Lexa