Interessant:

Budget-merk Wiko timmert aan de weg in Nederland

nieuws 21 november 2014 om 11:34

Het Franse budget-smartphonemerk Wiko timmert de laatste maanden flink aan de weg in Nederland. De afgelopen twee weken introduceerde het bedrijf onder meer de Wiko Kite, de Wiko Rainbow 4G en de Wiko Highway Signs.

Wiko is een Frans merk, dat in 2011 werd opgericht en sinds dit jaar ook in de Benelux actief is. Wiko biedt budgetvriendelijke smartphones in vrolijke kleuren en richt zich op de instap-smartphonemarkt. Voor een relatief jong smartphonemerk biedt Wiko al een breed assortiment aan toestellen. De meeste Wiko-toestellen (afgezien van de 4G-modellen) ondersteunen dual-sim. Praktisch is verder dat elk Wiko-toestel wordt geleverd met een adapterkit, waarmee je je nano-SIM kan omvormen naar micro-SIM of naar mini-SIM, en je micro-SIM naar mini-SIM.

Recentelijk voegde Wiko de Wiko Kite, de Wiko Rainbow 4G en de Wiko Highway Signs toe aan haar assortiment. De Wiko Kite is een 4-inch smartphone met Android 4.4 KitKat, een 1,3GHz dual-core processor, camera's aan de voorzijde (VGA) en achterzijde (5-megapixel met flitser), 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en 4G/LTE-support. De Kite komt in het geel, wit, roze, paars, oranje, zwart of blauw en heeft een adviesprijs van 99,90 euro.

Wiko Kite 4G
Wiko Kite 4G

De Wiko Rainbow 4G biedt een 5-inch HD-display, een 1,3GHz quad-core processor, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), 4G-support, een 8-megapixel camera (met panoramamodus) en een 2-megapixel frontcamera. Dit toestel komt in het zwart, wit, groen/blauw, roze, paars en geel en heeft een adviesprijs van 159,90 euro.

Wiko Rainbow 4G
Wiko Rainbow 4G

De Wiko Highway Signs is een toestel met een 4,7-inch HD-touchdisplay, Android 4.4, een 1,4GHz octa-core processor en 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Aan de voorzijde biedt dit model een 5-megapixel camera met selfiemodus en aan de achterzijde vind je een 8-megapixel camera. Het toestel ondersteunt 3G+/HSPA+ en kan je gebruiken met twee simkaarten (dual-sim) of met een microSD-geheugenkaart en een simkaart. De Highway Signs is beschikbaar voor 199,90 euro.

Wiko Highway Signs
Wiko Highway Signs

Wiko