Interessant:

Elektronicaketen BCC neemt failliete Harense Smid over

nieuws 19 november 2014 om 09:42

Elektronicaketen BCC Elektro is voornemens zijn positie in Zuid-Nederland te verstevigen door 18 elektro-winkels over te nemen van HiM Retail (eigenaar van winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics).

Harense Smid ging vorig jaar failliet. Daarna volgde een doorstart samen met Mikro-Electro en It's Electronics.áDe intentie van BCC is om alle winkels om te bouwen naar de bekende BCC winkelformule.áDe voorgenomen overname is inmiddels ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraden van BCC en HiM Retail en wordt naar verwachting afgerond op 1 februari 2015.

"Deze acquisitie zal onze aanwezigheid in Zuid-Nederland versterken en kent nauwelijks tot geen overlap met onze bestaande winkels", aldus Pascal Maire, algemeen directeur van BCC. "Marktconcentratie aan zowel de detailhandel- als leverancierskant geeft ons de mogelijkheid om een van de toonaangevende marktspelers te worden. BCC is een vertrouwd merk, gekend door kwaliteitswinkels, gemotiveerd en goed opgeleid personeel, uitstekende service en lage prijzen. In combinatie met onze snelgroeiende webshop-activiteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dicht bij de consument moeten hebben."

Elektronicaketen BCC neemt failliete Harense Smid over
Elektronicaketen BCC neemt failliete Harense Smid over

portablegear.nl