Interessant:

Facebook komt met zakelijke cloudservice

nieuws 17 november 2014 om 09:43

Volgens The Financial Timesáwerkt Facebook in het geheim aan een nieuwe zakelijk website/cloudservice onder de naam "Facebook at Work". Met deze service zou Facebook de concurrentie willen aangaan met LinkedIn, Google Drive en Microsoft Office.

Met "Facebook at Work" zou het mogelijk zijn om met collega's te chatten, in contact te komen met andere professionals en te overleggen over documenten. De site lijkt waarschijnlijk erg op het huidige Facebook (met newsfeeds en groepen), maar gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun persoonlijke profiel (met foto's en dergelijke) te scheiden van hun werkprofiel. Een voordeel voor Facebook kan zijn dat het met de nieuwe service toegang krijgt tot werkomgevingen, waarin nu veelal de toegang tot Facebook is afgesloten. Daartoe moet Facebook eerst nog wel het vertrouwen van werkgevers winnen.

"Facebook at Work" kan een interessante concurrent worden voor andere zakelijke diensten, zoals LinkedIn, Google Drive en Microsoft Office. De verwachting is dat de zakelijke Facebook-service gratis wordt, maar vooralsnog wil Facebook geen commentaar geven over de geruchten.

Facebook kocht dit jaar eerder messaging-service WhatsApp (voor 19 miljard dollar) en virtual reality-bedrijf Oculus Rift (voor 2 miljard dollar). In 2012 nam Facebook foto-app Instagram over voor 1 miljard dollar.

Facebook at Work: zakelijke cloudservice
Facebook at Work: zakelijke cloudservice

Financial Times