Interessant:

Facebook vreet batterij smartphone

nieuws 13 november 2014 om 10:59

Volgens onderzoek van dataonderzoeksbureau AVG is Facebook één van de apps die veel energie vergt van de batterij van je smartphone. Dat komt vooral door de voortdurende notificatiechecks op de achtergrond, ook als de app niet geopend is.

AVG onderzocht anonieme data van meer dan 1 miljoen gebruikers van Android-apps in het derde kwartvaal van 2014. Apps die veel vergen van de batterij zijn games, social media en streaming-apps - deze apps worden dan ook het meest gebruikt. Daarnaast blijken ook veel voorgeinstalleerde apps veel van de batterij te vergen. Qua dataverbruik scoren nieuwsapps die real-time updates bieden erg hoog.

In top 10 apps van de meest  prestatieverslindende apps staan, naast Facebook (1), onder meer Instagram (4), Spotify Music (5) en BlackBerry Messenger (6). In top 10 van meest batterijverslindende games staan onder meer Candy Crush Saga (1), Minecraft: Pocket Edition (2) en Angry Birds (10).

Qua voorgeinstalleerd apps die veel van de batterij vergen, scoort vooral Samsung hoog met drie apps in de top 10 (AllShare Cast Dongle, ChatON, WatchON). Verder is het weinig verrassend dat drie Google-apps die dagelijks gebruikt worden (Google Search/Now, Google Text-to-Speech en Google Translate) zeer hoog scoren qua dagelijks dataverbruik.

Facebook vreet batterij smartphone
Facebook vreet batterij smartphone

Cnet