Interessant:

LG Aka: telefoon met oogjes

nieuws 13 november 2014 om 11:23

LG heeft in thuisland Zuid-Korea de LG Aka geintroduceerd, een opvallend kleurrijke Android-telefoon met oogjes die reageren op acties van de gebruiker.

De LG Aka-serie bestaat uit vier 'personages' met eigen 'karakters': de gele Eggy (wordt snel verliefd), de witte Wooky (een beetje een pestkop), de roze YoYo (met gewichtsproblemen) en de zwarte Soul (een muziekliefhebbers). De toestellen beschikken aan de bovenkant van de voorzijde over oogjes, die reageren op acties van de gebruiker. Ze worden duizelig als je het toestel schudt en kijken naar beneden (naar het scherm) als je het toestel uit de hoes moet halen in geval van een binnenkomende notificatie. De kleur van de ogen wisselt ook van rood naar groen om verschillende emoties aan te geven.

Qua specificaties is de LG Aka een mid-range toestel met een 5-inch HD-display, Android 4.4 KitKat, een 1,2GHz quad-core processor met 1,5GB RAM, een 8-megapixel camera, een 2-megapixel frontcamera, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), 4G/LTE-support en een 2.610 mAh batterij. Net als smartphone uit de LG G-serie zijn de volumetoets en de powertoets aan de achterzijde geplaatst en beschikt de camera over een Laser Auto Focus.

De LG Aka komt in eerste instantie exclusief in Zuid-Korea op de markt voor een prijs rond de 400 euro. Het toestel komt vooralsnog niet naar Europa.

LG Aka
LG Aka

GSM Arena