Interessant:

iPad Air 2 heeft betere benchmarks dan Google Nexus 9

nieuws 1 november 2014 om 11:12

Dankzij de nieuwe Apple A8X-processor biedt de iPad Air 2 snellere en grafisch krachtigere prestaties dan HTC Google Nexus 9, die beschikt over een NVIDIA Denver Tegra K1-processor. Dat blijkt uit recente benchmarktesten.

In de GFXBench OpenGL ES 2.0 and 3.0-testen van Kishonti Informatics scoort de iPad Air 2 beter dan de Google Nexus 9 van HTC. De tablets zijn goed vergelijkbaar, omdat ze beide een schermresolutie hebben van 2.048 x 1.536 pixels en de Apple A8X-processor en NVIDIA Denver Tegra K1-processor beide 64-bit chips zijn. In de benchmarktest van Kishonti Informatics scoort de iPad Air 2 13 procent hoger in de Open GL 3.0-test en 28,9 procent sneller in de Open GL 2.0-test, ondanks dat de Tegra K1-chip 60 procent sneller wordt geklokt.

In de benchmarktest van GeekBench, waarin CPU-prestaties worden gemeten, was de iPad Air 2 39 procent sneller dan de Nexus 9. Beide 64-bit processors maken gebruiken van een ARMv8-chipset, maar de A8X heef drie processorkernen en de Tegra K1 heeft er twee. Dankzij de A8X-processor biedt iPad Air 2 ook krachtigere grafische prestaties dan de Nexus 9 (en dat is nog zonder dat de nieuwe Metal-technologie in iOS 8, die de grafische prestaties nog verder verbeterd, wordt ingezet). Uit de benchmarktesten blijkt dat de iPad Air 2 ook krachtigere grafische prestaties biedt dan Android-tablets met een Intel Atom Bay Trail-processor of een Qualcomm Snapdragon (met Adreno GPU)-processor.

NVIDIA trok eerder dit jaar de stekker uit de ontwikkeling van processors voor smartphones en besloot zich weer te gaan concentreren op de productie van grafische processors voor onder meer tablets en desktops.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

AppleInsider