Interessant:

Microsoft Band fitness-armband onthuld

nieuws 30 oktober 2014 om 09:59

Microsoft heeft haar eerste fitness-armband gepresenteerd, de Microsoft Band. Tegelijkertijd zag Microsoft Health, een cloudplatform waarmee je je gezondheids- en fitnessdata kan opslaan, het levenslicht.

"Met Microsoft Health bouwen we simpelweg voort op onze ervaring op een bredere manier", aldus Matt Barlow, hoofd Marketing for Personal Devices van Microsoft. "Het is een eenvoudig te gebruiken service voor iedereen en het zal inzichten verschaffen om mensen betere beslissingen te laten nemen en op een gezondere manier te leven. En omdat het de mensen echt kan helpen om fitter te worden, vind ik het een van de meest spannende dingen waaraan ik tot op heden gewerkt hebt".

De Microsoft Band is spatwaterdicht, heeft een 1,4-inch LCD-display en 64MB geheugen. Daarnaast beschikt Microsofts fitnesstracker over GPS en een hartslagmeter. De armband houdt onder meer je verbrande calorieen bij en adviseert je over rusttijd gebaseerd op de intensiteit van een workout. Op termijn wordt het ook mogelijk om je fitnessdata te combineren met je kalender en e-mail van Office en met locatiegebaseerde informatie. De Microsoft Health-app is beschikbaar voor Android (vanaf 4.3), iOS (vanaf 7.1) en Windows Phone (vanaf 8.1).  Het Microsoft Health-platform is ook compatibel met sportieve apps als UP by Jawbone, MapMyFitness, MyFitnessPal en RunKeeper. 

De Microsoft Band verschijnt in drie verschillende maten en is per direct in de Verenigde Staten verkrijgbaar voor 199 dollar. Het is nog niet bekend wanneer en of de armband naar Nederland. Met de Band gaat Microsoft de concurrentie aan met onder meer de Apple Watch.

Microsoft Band
Microsoft Band

Microsoft Blog