Interessant:

RETRY: Flappy Bird-kloon van Angry Birds-makers

nieuws 24 oktober 2014 om 10:49

Rovio, de Finse makers van Angry Birds, hebben het spelletje RETRYáuitgebracht. RETRYáis een kloon van het behendigheidsspelletje Flappy Bird, dat begin dit jaar erg populair was.

Volgens Rovio is RETRYáafkomstig van "de mensen die werken in de kamer naast de makers van Angry Birds". Het spel wordt aangeprezen als "zo moeilijk, verslavend en oldskooládat je zal denken in een tijdmachine te zijn gestapt en in 1986 te zijn beland".

IN RETRYámoet je een vliegtuigje langs opstakels leiden door op het scherm te tikken. Het is gratis beschikbaar voor de iPhone en iPad (vanaf iOS 6) en Android (vanaf 2.3), maar bevat wel microtransacties en advertenties.

De Vietnamese gameontwikkelaaráDong Nguyenáverwijderdeázijn immens populaireáFlappy Birdábegin dit jaar uit de app stores, omdat het enorme onverwachte succes van de game 'zijn eenvoudige leven ruineerde'. Een opmerkelijke zet, omdat hij - naar eigen zeggen -á50.000 dollará(bijna 37.000 euro) per dag aan de gratis game verdiende via in-game advertenties. Met Swing Coptersábracht Nguyen in augustus niettemin toch een opvolger voor Flappy Bird op de markt.

RETRY: Flappy Bird-kloon van Angry Birds-makers
RETRY: Flappy Bird-kloon van Angry Birds-makers

Rovio