Interessant:

Microsoft introduceert Skype Qik

nieuws 15 oktober 2014 om 09:54

Microsoft heeft de nieuwe Skype Qik-app aangekondigd. Dit is een stand-alone videoberichten-app (voor iOS, Android en Windows Phone) die speciaal bedoeld is voor spontane videoberichten in groepen of 1 op 1.

Skype Qik (uitgesproken als 'quick' in het Engels) is een gratis (afgezien van de datakosten) videomessenger-app voor het vastleggen en delen van al je mooie en grappige momenten. Je kan een groep aanmaken en direct beginnen met het maken en delen van video's. Nieuwe berichten worden toegevoegd aan een chat en je kan ze met een enkele tik bekijken als een film. Met Qik kan je je video ook weer uit de chat verwijderen.

Met Qik kan je supersnel groepen maken (kies een aantal vrienden uit het adresboek van je telefoon en start een privéchat), videoclips (Qik Fliks) vooraf opnemen en verzenden, overzichtelijk chatten (berichten worden namelijk na twee weken automatisch uit Qik verwijderd), en op ieder moment een gesprek beginnen (een gebruiksnaam of wachtwoord is niet nodig).

Je kan met Qik verder korte en lange videoberichten (met een opnametijd tot 40 seconden) opnemen, snel wisselen tussen kleine groepen, grote groepen en 1 op 1 chat en de camera instellen op frontcamera of camera aan de achterzijde van je telefoon, waartussen je kan wisselen tijdens de opname. Berichten blijven standaard twee weken bewaard, maar kunnen ook op elk gewenst moment gewist worden.

Skype Qik is gratis beschikbaar voor iOS (vanaf iOS 7.0), Android (vanaf 4.1) en Windows Phone (vanaf 8.1). Microsoft kocht Skype in 2011 voor ongeveer 6 miljard euro.

Skype Qik
Skype Qik

Skype Big Blog