Interessant:

HTC Desire EYE officieel geintroduceerd

nieuws 9 oktober 2014 om 12:58

HTC heeft, zoals verwacht, de HTC Desire EYE officieel geintroduceerd. Deze ultieme selfie-smartphone is uitgerust met een 13-megapixel frontcamera en de nieuwe HTC EYE Experience camera-software.

"Vandaag verandert HTC wederom de manier waarop mensen denken over technologie", zegt Mark Moons, General Manager HTC West Europa. "In 1997 zorgden we ervoor dat mensen hun laptops thuis konden laten door de introductie van krachtige smartphones. Vandaag zetten we eenzelfde soort stap. Door hoogwaardige hardware te combineren met uitzonderlijke software, verandert HTC ook de manier waarop we denken over de mobiele camera-ervaring."

De HTC Desire EYE beschikt niet alleen over een 13-megapixel camera (met dubbele LED-flitser) aan de achterzijde, maar ook over een 13-megapixel frontcamera met dubbele LED-flitser. Deze intelligente dual-LED flitsers aan de voor- en achterkant zorgen voor natuurlijke kleuren, ook als het natuurlijke licht minder wordt. Het toestel is spatwaterdicht (IPX7-certificaat) en verder voorzien van een een 5,2-inch Full HD-scherm, een quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor, 4G/LTE-support, de HTC BoomSound-audiotechnologie en een fysieke cameratoets.

De EYE draait op Android 4.4.2 KitKat en maakt gebruikt van de HTC Sense 6-interface. Nieuw is de HTC EYE Experience camera-software. Face tracking uit de HTC EYE Experience zorgt ervoor dat je altijd optimaal in beeld bent, zelfs als je je beweegt. De camera volgt jouw bewegingen, wat handig is bij videogesprekken. Er kunnen tot vier mensen in dezelfde ruimte in beeld gebracht worden met ieders gezicht perfect gepositioneerd op het scherm. Verder brengt de optie 'scherm delen' voor het eerst desktop-functionaliteit naar videochat op een telefoon. Zo kun je altijd en overal tijdens je videogesprek documenten met je gesprekspartner(s) delen en bespreken.

EYE Experience biedt verder de creatieve Split Opname-functie. Hiermee kun je tegelijkertijd foto's en video's maken met de camera's aan de voor- en achterzijde om één 'split screen' afbeelding of video te creëren. Met de functionaliteit 'Plak-mij-erbij' kun je de foto van jezelf, genomen met de camera aan de voorkant, plaatsen in de scene die je hebt geschoten met de camera aan de achterkant. 'Spraak Selfie' zorgt ervoor dat je met je stem de camera kunt bedienen. Met de nieuwe Zoe-app is het tot slot eenvouding om jouw foto's en video's te combineren tot één verzameling highlights op muziek.

De HTC Desire EYE is vanaf medio november beschikbaar voor een adviesprijs van 499 euro.

HTC Desire EYE
HTC Desire EYE

portablegear.nl