Interessant:

Nieuwe game in Myst-serie voor tablets

nieuws 9 oktober 2014 om 10:40

Cyan, de ontwikkelaars van de in jaren 90 populaire adventuregame Myst, hebben een deal gesloten met filmmaatschappij Legendary Entertainment om een tv-serie gebaseerd op het spel te maken. Ook verschijnt er een nieuwe (tablet)game.

Legendary Entertainment heeft nog niet besloten of de verfilming van Myst de vorm zal krijgen van een traditionele tv-serie of van een digitale (internet)show. Rand and Robyn Miller, de oorspronkelijke makers van Myst, krijgen via hun bedrijf Cyan creatieve zeggenschap in de filmadaptatie van Myst. De Millers zien de deal als een uitgelezen kans om de Myst-franchise een multi-platform merk te maken en om een nieuwe game te maken, gebaseerd op de serie. Deze game komt waarschijnlijk voor een breed scala aan platforms beschikbaar, maar de focus zal liggen op tablets.

De originele Myst verscheen in 1993 en was een van de eerste games die gebruik maakte van de toen net opkomende CD-ROM-technologie. Het spel was (met meer dan zes miljoen verkochte exemplaren) lange tijd een van de best verkochte games ter wereld - pas in 2002 werd dit verkoopsucces gebroken door The Sims. De originele Myst is al lange tijd beschikbaar voor mobiele platforms, waaronder voor iOS, de Sony PSP, de Nintendo DS en Nintendo 3DS.

Binnenkort staan er ook verfilmingen van de games Angry Birds, Minecraft en Tetris op stapel.

Myst
Myst

Variety