Interessant:

IBM en KPN starten strategisch samenwerkingsverband

nieuws 9 oktober 2014 om 08:21

IBM en KPN hebben een strategisch samenwerkingsverband ondertekend. Vanaf 2015 kunnen klanten naast de al bestaande cloudservices van KPN, ook gebruik gaan maken van het SoftLayer-platform van IBM.

Met het SoftLayer-platform biedt KPN een veilige, flexibele en eenvoudig te beheren IT-omgeving in de cloud. Met de introductie van Infrastructure as a Service (IaaS) hoeven klanten niet meer te investeren in hardware. Via een portal kunnen klanten de ICT-infrastructuur zelf configureren. Er kan eenvoudig op- en afgeschaald worden en de klant betaalt dus alleen voor wat hij verbruikt. Softlayer kan eenvoudig worden gecombineerd met de bestaande en nieuwe KPN clouddiensten. KPN levert de dienstverlening aan de klant en IBM SoftLayer levert de achterliggende techniek en doet het beheer.

Beide bedrijven zien grote meerwaarde in de samenwerking. Peter Zijlema, commercieel directeur IBM Nederland: "KPN heeft een zeer sterke footprint in de Nederlandse markt. SoftLayer geeft KPN de mogelijkheid zijn klanten clouddiensten aan te bieden op één van de veiligste en meest geavanceerde IT-infrastructuren ter wereld. Onze klanten vragen om flexibele en betrouwbare clouddienstverlening", zegt John van Vianen, directeur KPN Zakelijke Markt. "Voor ons als KPN is SoftLayer een zeer solide en makkelijk toegankelijk platform om ons palet aan clouddienstverlening verder uit te breiden."

SoftLayer biedt een wereldwijd cloud infrastructuur platform dat zich uitstrekt over alle continenten. Met wereldwijd 40 datacenters en met datacentercapaciteit in Nederland, biedt SoftLayer Infrastructure-as-a-Service aan duizenden bedrijven waaronder web start-ups en wereldwijd opererende bedrijven.

portablegear.nl