Interessant:

eBay en PayPal gaan uit elkaar

nieuws 1 oktober 2014 om 11:30

eBay heeft aangekondigd dat het in 2015 haar online betalingsbedrijf PayPal gaat afsplitsen. Het idee hierachter is dat PayPal als onafhankelijk bedrijf een sterkere speler is in de groeiende online en mobiele betalingsmarkt.

Investeerders oefenden al enige tijd druk uit op eBay om PayPal af te splitsen, omdat zij vonden dat eBay de waarde (en het potentieel voor investeringen) teniet deed door een te nauwe band tussen de bedrijven. eBay kocht PayPal in 2002 voor 1,5 miljard dollar (1,2 miljoen euro).

"eBay en PayPal zijn twee uitstekende businesses met wereldwijd leidende posities in commercie en betalingen", vertelt John Donahoe, CEO van eBay. "Voor meer dan een decennnium hebben eBay en PayPal beide ervan geprofiteerd om onderdeel te zijn van één bedrijf. Echter, uit een strategische analyse van ons bestuur blijkt dat het na 2015 minder voordelig wordt om eBay en PayPal onder  één dak te houden. Het marktlandschap verandert en elke business zal verschillende kansen en uitdagingen moeten aangaan".

"eBay en PayPal zullen scherper en sterker blijven, en meer gefocust en concurrerend zijn als leidende standalone bedrijven in hun eigen markten", vervolgt Donahoe. "Als onafhankelijke bedrijven zullen eBay en PayPal meer flexibiliteit hebben om nieuwe markten en partnershipkansen te onderzoeken".

eBay