Interessant:

App waarschuwt voor overstromingen

nieuws 29 september 2014 om 09:42

Hetáministerie van Infrastructuur en Milieu lanceert deá'Overstroom ik?'-app, waarmee je opápostcodeniveau kan bekijken hoe hoog het water komt bij een grote overstroming.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu zei bij de lancering van de app: "Ik vind dat mensen moeten weten hoe hoog het water bij hen kan komen. En wat ze dan het beste kunnen doen." Op de website www.overstroomik.nl staat wat je kunt doen bij een grote overstroming: zoek je in de buurt een veilige plek of vlucht je? De 'Overstroom ik?'-app is inmiddels ook beschikbaar in de Google Play Store (vanaf Android 4.0). De iOS-app moet nog volgen.

De minister vindt het belangrijk dat mensen bewust zijn van de gevolgen van een overstroming. "Ik heb in Vietnam en IndonesiŰ gezien wat de verwoestende kracht van water is. Wegen, spoorlijnen en de elektriciteitsvoorziening functioneren niet meer en ontwrichten de economie en het leven van de mensen. We hebben daar geen idee van. Wij exporteren onze kennis over preventie en waterwerken, van de Amerikanen kunnen we leren hoe we mensen moeten bewust maken van risico's en wat mensen kunnen doen."

Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio's zullen de boodschap in de komende periode verder verspreiden. Deze boodschap sluit aan op de nieuwe publiekscommunicatie 'Ons Water', waarmee het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de waterschappen, de provincies, veiligheidsregio's, de gemeenten en de waterbedrijven mensen bewuster willen maken van het water als vriend en als vijand.

Overstroom ik?-app
Overstroom ik?-app

Rijksoverheid