Interessant:

Polaroid presenteert Socialmatic-camera

nieuws 22 september 2014 om 09:48

Polaroid heeft vorige week op de Photokina 2014 in Keulen de Socialmatic gepresenteerd. Met deze Android-camera kan je instant-polaroidfoto's maken, maar ook foto's delen met sociale netwerken.

De Polaroid Socialmatic draait op Android (versie onbekend) en is voorzien van een 14-megapixel sensor aan de voorzijde en een 2-megapixel sensor aan de achterzijde. De LED-flitser zorgt voor heldere beelden bij weinig licht en de camera is te bedienen via het 4,5-inch touchscreen. Het 4GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. 

Volgens Polaroid overbrugt de Socialmatic-camera de afstand tussen instant-fotoprinting en digitale fotosharing. De camera ondersteunt WiFi, waarmee het mogelijk is foto's direct te delen via Facebook, Twitter, Instagram of het nieuwe Socialmatic Photonetwork. De camera is dankzij Bluetooth-support ook direct met een smartphone te pairen. Je kan foto's niet alleen direct online delen, maar ook direct uitprinten dankzij de inktvrije Zero Ink Printing-technologie. Je hoeft slechts op de daartoe bestemde toets te drukken en de Socialmatic-camera print direct, in minder dan een minuut, een 2 x 3 inch full-colour stickerfoto. Je kan tot 10 fotoafdrukvellen in de camera laden. 

De Polaroid Socialmatic heeft een eigen unieke QR-code, evenals elke foto die je ermee neemt. Deze QR-code kan je scannen om de geschiedenis van de foto te achterhalen en om hem via sociale media te delen. Tot slot is het ook mogelijk om foto's vanaf je smartphone, via Bluetooth of WiFi, naar de Socialmatic te sturen, waarna je ze kan afdrukken.

De Polaroid Socialmatic verschijnt waarschijnlijk begin 2015 voor een prijs rond de 300 euro.

Polaroid Socialmatic
Polaroid Socialmatic

Polaroid