Interessant:

Microsoft koopt Minecraft voor 2,5 miljard dollar

nieuws 15 september 2014 om 17:58

Microsoft heeft Mojang, de ontwikkelaar van het populaire bouwspel Minecraft, gekocht voor 2,5 miljard dollar (1,94 miljard euro). Het spel blijft echter ook voor niet-Microsoft-platformen bestaan.

Mojang gaat deel uitmaken van de Microsoft Studios, waar ook de studio's van populaire gamefranchises als Halo, Forza en Fable tot behoren. Volgens Microsoft zullen de investeringen van Microsoft in cloud- en mobiele technologieen Minecraft-spelers kunnen laten genieten van rijkere en snellere werelden, krachtigere development-tools en van meer mogelijkheden om met de Minecraft-community te connecten.

"Gaming is een top-activiteit die zich over alle platforms uitstrekt, van PC's en consoles tot tablets en mobiel, waaraan jaarlijks miljarden uren worden besteed", aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft. "Minecraft is een meer dan uitstekende gamefranchise - het is een open wereld platform, gedreven door een veelzijdige community waar wij erg veel om geven, en rijk met nieuwe kansen voor die community en voor Microsoft".

Minecraft is momenteel voor een groot scala platformen beschikbaar en is alleen op de PC alleen al meer dan 100 miljoen keer gedownload sinds de release in 2009. Op de Xbox 360 is Minecraft de afgelopen twee jaar in totaal meer dan 2 miljard uur gespeeld. Microsoft zegt dat het Minecraft zal blijven voeren op alle platformen waarop het momenteel actief is, dus ook op concurrerende Microsoft-platformen als iOS, Android en de PlayStation. Filmproducent Warner Bros. had eerder al plannen voor een verfilming van Minecraft.

Microsoft koopt Minecraft
Microsoft koopt Minecraft

 

Microsoft