Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Ricoh introduceert robuuste WG-M1 onderwatercamera

nieuws 16 september 2014 om 10:34

Ricoh introduceert de Ricoh WG-M1, een robuuste onderwatercamera (met WiFi-ondersteuning) die tot 10 meter onder water kan worden gebruikt.

Naast 10 meter onder water overleeft de Ricoh WG-M1 (dankzij het IPX8-certificaat) vallen tot 2 meter en is hij bestand tegen temperaturen totá-10░ Celsius. Verder beschikt de camera, die het design heeft van een duikcamera in plaats van een reguliere compactcamera, over een 1,5-inch display, een 160-graden groothoeklens met een 14-megapixel sensor, een high-speed continumodus waarin je 10 beelden per seconde opneemt en een 1080p Full HD-videorecorder.

Handige functies zijn verder onder meer 'Motion Detection' (begint automatisch een video-opname als de camera een bewegend object detecteert), 'Loop Recording' (blijft video's opnemen met een interval van 5 of 10 minuten) en 'High Speed Movie' (neemt video's op speciaal voor slow-motion playbacks). Het 100MB geheugen is uitbreidbaar via microSD/microSDHC.

"Met de WG-M1 bouwen we voort op de avonturenbestendige camera's", aldus Jim Malcom, vice-president vanáRicoh Imaging Americas Corporation. "Dankzij de combinatie van WiFi en dynamische beeldkwaliteit leg je met de WG-M1 alle beweeglijke avonturen, zowel op de top van de berg als in de achtertuin, vast".

De Ricoh WG-M1 is vanaf oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor 299,95 dollar. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland.

Ricoh WG-M1
Ricoh WG-M1

Rich