Interessant:

Olympus OM-D E-M1 krijgt firmware-update

nieuws 15 september 2014 om 09:48

Olympus presenteert een nieuwe zilveren versie van de Olympus OM-D E-M1 en komt tegelijkertijd uit met een firmware-update die 'tethered shooting', Digital Shift en Live Composite functies toevoegt aan Olympus' populaire systeemcamera.

De internationaal bekroondeáOlympus OM-D E-M1áis nu ook in het zilver verkrijgbaar. Door het beschikbaar stellen van een nieuwe firmware versie voor de nieuwe en bestaande E-M1's worden ook de mogelijkheden verder vergroot. 'Tethered shooting' via USB in combinatie met de gratis Olympus Capture software maakt het werken in de studio eenvoudiger. Het toont onder andere het Live View beeld direct op je (computer)beeldscherm en stelt je in staat je camera volledig via de computer te bedienen.á

Een andere innovatieve toevoeging aan de E-M1 is de nieuwe Digital Shiftfunctie die vervormingen bij bijvoorbeeld architectuurfotografie direct op de camera laat corrigeren. Het effect kan worden be´nvloed door gebruik te maken van de twee instelwielen op de camera en is direct zichtbaar op het beeldscherm, zonder gebruik te hoeven maken van nabewerking of objectiefcalibratie.

Olympus OM-D E-M1 Silver Edition
Olympus OM-D E-M1 Silver Edition

Andere highlights van de nieuwe firmware zijn de toevoeging van de Live Composite-functie (waarbij de opbouw van onder andere sterrenfoto's live op het beeld kan worden gevolgd zonder overbelichting), twee nieuwe Art-Filters (Partial Colour en Vintage) en verbeterde responstijd van de ingebouwde elektronische zoeker (van 29ms naar 16ms). De E-M1 wordt tevens uitgerust met meer mogelijkheden tijdens het gebruik van de draadloze Android en iOS app OI.Share. Naast bestaande functies als afstandsbediening, Live View weergave en P, A, S en M modi controle, is het nu mogelijk om ook de zelfontspanner te gebruiken voor interval en sequentieel fotograferen.

De nieuwe firmware voor Olympus OM-D E-M1áis vanaf 16 september 2014 voor alle E-M1 gebruikers te downloaden.

Olympus OM-D E-M1 Silver Edition
Olympus OM-D E-M1 Silver Edition

portablegear.nl


Gerelateerde producten