Interessant:

Toshiba onthult Chromebook CB30-B

nieuws 9 september 2014 om 10:02

Toshiba presenteert de Toshiba CB30-B, een Chromebook met een 13,3-inch display, een Intel Celeron-processor en stereoluidsprekers van Skullcandy.

De Toshiba CB30-B Chromebook is beschikbaar metáeen Full HD IPS-scherm of een niet-reflecterend HD-scherm en met onzichtbare stereoluidsprekers, afgesteld door Skullcandy. De speakers, die zijn verborgen onder het toetsenbord, geven het geluid meer diepte waardoor elke noot hoorbaar is.

Met een gewicht van slechts 1,35 kg en een slanke, taps toelopende vormgeving is de Toshiba CB30-B gemaakt om licht te reizen en vormt deze Chromebook de perfecte balans tussen stijl en mobiliteit. De gladde randen en zilveren afwerking met stippenpatroon geven het model een slanke, moderne uitstraling. De draagbaarheid wordt nog verder verbeterd doordat de accu een gebruiksduur heeft van maximaal 11,5 uur, zodat je de Chromebook de hele dag kan gebruiken wanneer je onderweg bent.

Dankzij de hoogwaardige HD-webcam van de Toshiba CB30-B kan je videogesprekken met helder beeld voeren met vrienden, familie en gebruikers. Het scherpe en vloeiende beeld, in combinatie met twee microfoons voor ruisonderdrukking, betekent dat je geluid duidelijk hoort zonder afleidende achtergrondgeluiden en op de voor jou meest geschikte tijd en plaats gesprekken kan voeren.á

Toshibaĺs nieuwe Chromebook is perfect voor gebruikers die gegevens opslaan in de cloud. Met WiFi-connectiviteit en 100GB gratis opslag in de cloud (naast een 16GB harddisk) via het vooraf ge´nstalleerde Google Drive wordt automatisch een back-up van gegevens gemaakt en worden deze gesynchroniseerd, waardoor informatie makkelijk kan worden bewaard, bewerkt en doorgegeven op verschillende apparaten.

Toshiba CB30-B Chromebook
Toshiba CB30-B Chromebook

Als onderdeel van de Google Drive-service profiteer je ook van Google Documenten, waarmee je bestanden makkelijk online kan bewerken, delen en gebruiken en heb je toegang tot een groot aantal Google-apps die vooraf zijn ge´nstalleerd of via de Chrome Web Store. Bestanden synchroniseren en delen is ook eenvoudig, aangezien deze Chromebook volledig compatibel is met Android-telefoons.

Je kan de Toshiba CB30-B snel en makkelijk aansluiten op andere apparaten. Twee USB-poorten vereenvoudigen een snelle gegevensoverdracht en aangezien de USB 3.0-poort ook opladen in de slaapstand ondersteunt, beschik je over het extra voordeel van draagbare voeding. Je kan smartphone of MP3-speler opladen terwijl de Chromebook in de slaapstand staat, handig voor onderweg. Een extern scherm is aan te sluiten via de HDMI-poort, terwijl via het kaartslot snel en makkelijk foto's en andere bestanden uitgewisseld kunnen worden met compatibele apparaten.

De Toshiba CB30-B is verkrijgbaar in Nederland vanaf het eerste kwartaal van 2015. Prijzen zijn nog niet bekend.

portablegear.nl