Interessant:

Sony introduceert Z3 Xperia Tablet Compact van 8 inch

nieuws 3 september 2014 om 21:50

Op de IFA 2014 heeft Sony de Xperia Z3 Tablet Compact, met een gewicht van 270 gram en een dikte van 6,4 mm, de slankste en lichtste tablet ter wereld, geďntroduceerd.

“In navolging op het succes van onze prijswinnende Xperia Z2 Tablet breiden we nu ons tabletportfolio uit met de lancering van de compacte tablet. De Xperia Z3 Tablet Compact verlegt de grenzen van technologische innovatie door onze Z3 serie op de markt te brengen in een compacte grootte, waarbij we voortbouwen op onze nieuwe maatstaf omtrent het leveren van een vooraanstaande ervaring in een formfactor die de consument wenst,” aldus Calum MacDougall, directeur Xperia Marketing bij Sony Mobile Communications.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Evenals de tegelijk geintroduceerde Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact is de Xperia Z3 Tablet Compact waterdicht. Daarnaast ondersteunt de Z3 Tablet Compact PS4 Remote Play, waarmee je PlayStation 4 games kan spelen op de tablet via je thuisnetwerk indien de televisie wordt gebruikt door een huisgenoot.

Audio klinkt fenomenaal dankzij High Res Audio. Zo hoor je elke track zoals de artiest deze bedoeld heeft wanneer je een High-Res audio koptelefoon gebruikt. Voor de tracks die niet in hoge-resolutie kwaliteit beschikbaar zijn, wordt je muziekverzameling, evenals je afspeellijsten binnen Music Unlimited, door de Sony DSEE HX technologie opgewaardeerd tot High-Resolution audiokwaliteit.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact met SmartWatch 3
Sony Xperia Z3 Tablet Compact met SmartWatch 3

De prestaties van de Xperia Z3 Tablet zitten wel snor dankzij de Snapdragon 801 2,5 GHz processor (quad-core) en 3 GB intern geheugen. De Adreno 330 grafische chip zorgt voor uitstekende grafische prestaties. De accu van 4.500 mAh zorgt ten slotte voor voldoende uithoudingsvermogen. Je haalt nog meer uit je batterij met de Battery STAMINA Mode, welke achtergrondfuncties uitschakelt wanneer je ze niet gebruikt om zo een optimale gebruiksduur te behalen.

De Xperia Z3 Tablet Compact wordt vanaf de herfst van 2014 wereldwijd gelanceerd in zowel een LTE als een WiFi variant in de kleuren zwart en wit. De WIFI 16 GB variant kost € 399,- de WIFI 32 GB variant € 449,- en de LTE variant € 499,-.

portablegear.nl