Interessant:

Asus ZenWatch geintroduceerd

nieuws 3 september 2014 om 13:42

Asus introduceert met de ZenWatch haar eerste smartwatch. De ZenWatch draait op Android Wear, heeft een 1,6-inch AMOLED-display van Gorilla Glass 3 en is spatwaterbestendig.

De Asus ZenWatch is een slim horloge dat, naast een 1,6-inch AMOLED-display van het krasbestendige Gorilla Glass 3 en het Android Wear-besturingssysteem, beschikt over een  IP55-certificaat, wat betekent dat het toestel spatwaterbestendig is. Dankzij Android Wear is de ZenWatch compatibel met alle Android 4.3-smartphones en -tablets.

De ZenWatch bestaat uit een horloge van 50 gram en een leren polsband van 25 gram. Via Bluetooth 4.0 staat de ZenWatch in contact met je smartphone en daarnaast is het horloge voorzien van een 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400-processor met 512MB RAM en van een ingebouwde microfoon. Verder komt de ZenWatch met de Asus ZenUI Wellness-app, waarmee je fitness- en gezondheidsstatistieken (zoals het aantal stappen, het aantal verbrande calorieen, hartslag en trainingsintensiteit) kan bijhouden. Tot slot is Asus' smartwatch uitgerust met enkele slimme en praktische functies, zoals Watch Unlock, Tap Tap, Remote Camera, Cover to Mute, Find My Phone en Presentation Control.

De Asus ZenWatch komt ook naar Nederland voor 199 euro. De exacte releasedatum is nog niet bekend.

Asus ZenWatch
Asus ZenWatch

Asus