Interessant:

Weer geruchten over 12,9-inch iPad Pro

nieuws 30 augustus 2014 om 11:54

Er gaan wederom geruchten over een nieuwe iPad Pro met een groot scherm van 12,9-inch. Apple zou daarmee een nieuwe stap willen zetten in de tabletmarkt, omdat de verkoop van de huidige iPads langzaam stagneert.

De geruchten over een iPad Pro met een 12,9-inch display zijn ditmaal afkomstig van persbureau Bloomberg dat zegt "van mensen die bekend zijn met de materie" te hebben vernomen dat Apple begin volgend jaar met de productie van de iPad Pro begint. De verkoop van de huidige iPad-modellen (9,7-inch en 7,9-inch) stagneert en met een nieuw 12,9-inch model zou Apple weer een nieuwe impuls aan de iPad-serie willen geven.

Daarnaast sloot Apple dit jaar een partnership met IBM, waarin staat dat IBM dit jaar meer dan 100 business-specifieke apps voor de iPad en iPhone gaat ontwikkelen. Op haar beurt mag IBM wereldwijd iPhones en iPads met industrie-specifieke oplossingen verkopen aan haar zakelijke klanten. Een 12,9-inch iPad-model zou wellicht goed aansluiten bij de zakelijke klanten die via IBM binnenkomen.

Geruchten over een iPad Pro / Maxi zijn niet nieuw: eind 2013 beweerde een Chinese website al uit 'anonieme bronnen van Foxconn' te hebben vernomen dat Apple werkt aan een 12,9-inch iPad-model. In maart dit jaar dook echter het gerucht op dat Apple de ontwikkeling van de iPad Pro had geannuleerd, omdat developers niet geinteresseerd zouden zijn in apps voor dit schermformaat te ontwikkelen. Wellicht is ook hier verandering in gekomen na Apple's deal met IBM.

Apple heeft vooralsnog niets bevestigd of ontkent over een 12,9-inch iPad Pro.

Naschrift: de iPad Pro is 9 september 2015 officieel gepresenteerd.

iPad Pro (concept, via T3.com)
iPad Pro (concept, via T3.com)

Bloomberg