Interessant:

Pentax K-S1 ziet levenslicht

nieuws 29 augustus 2014 om 10:03

Ricoh-Pentax heeft de Pentax K-S1 geintroduceerd, een compacte systeemcamera met enkele geavanceerde functionaliteiten, zoals een viewfinder met vergrotingsfunctie.

De Pentax K-S1 biedt veel populaire functionaliteiten, die eerder te vinden waren op de geavanceerde Pentax K-3. Zo is de Pentax K-S1 voorzien van een 20-megapixel CMOS-beeldensor en hoge ISO-sensitiviteit tot 51.200. Verder beschikt de camera over ingebouwde trilreductie, een AA-ruisfiltersimulator, een optische viewfinder (met 0,95x vergrotingsfunctie) en een burstmodus van 5,4 opnames per seconde met een snelle sluitertijd van 1/6000 seconde.

Video's kan in je Full HD-kwaliteit vastleggen en foto's zijn te maken in RAW-formaat. De powertoets, het modedraaiwieltje, de OK-toets en de grip van Pentax K-S1 zijn allemaal voorzien van LED-verlichting, waarmee de huidige status van de camera-opties wordt aangegeven. Tot slot beschikt de camera over een 3-inch display, een microHDMI-aansluiting en een ingebouwde flitser.

"Met de K-S1 bouwen wij voort op onze solide reputatie als camerafabrikant en nodigen we nieuwe consumenten uit om de Pentax-ervaring te beleven", aldus Jim Malcom, CEO van Ricoh. "Onze Pentax-kernproducten leveren een belangrijk fundament waarop de K-S1 voortbouwt".

De Pentax K-S1ákomt vanaf september beschikbaar voor een prijs rond de 570 euro (alleen body) of 600 euro (body + 18-55mm lens).

Pentax K-S1
Pentax K-S1

DPreview


Gerelateerde producten