Interessant:

Casio presenteert EXILIM EX-FR10

nieuws 27 augustus 2014 om 10:17

Casio presenteert de EXILIM EX-FR10, een innovatieve nieuwe modulaire compactcamera die bestaat uit twee losse, aan elkaar te koppelen elementen: een camera-unit en een touchscreen-controller.

De camera-unit van de Casio EXILIM EX-FR10 is eenvoudig met een druk op de knop van de touchscreen/controller-behuizing te scheiden. Vervolgens kan je de losse camera-unit overal plaatsen, zodat je 'freestyle' kan fotograferen uit alle mogelijke hoeken. De interval-opnamefunctie zorgt ervoor dat je automatisch handsfree foto's en video's kan maken, zodat je ook jezelf in beeld kan brengen. De 2-inch touchscreen-controller staat in contact met de camera-unit via Bluetooth. Allebei de elementen zijn stof- en waterbestendig en overleven een val tot twee meter.

Met de Highlight Photo-functie genereer je automatisch een collagefoto van een serie foto's en met de Highlight Movie-functie genereer je automatisch een korte video's van een serie foto's en/of video's. Foto's en video's kan je uitwisselen met je smartphone of tablet via WiFi. De EX-FR10 heeft een 14-megapixel sensor en video's kan in je in Full HD-kwaliteit opnemen. Bestanden worden opgeslagen op een microSD/microSDHC/microSDXC-geheugenkaart.

De Casio EXILIM EX-FR10 verschijnt in eerste instantie in Japan voor een prijs rond de 365 euro. Er zijn voorlopig geen plannen voor een release in Nederland en BelgiŰ.

Casio EXILIM EX-FR10
Casio EXILIM EX-FR10

Casio