Interessant:

Groeimarkt voor 4G-smartphones en 4K-tablets

nieuws 26 augustus 2014 om 11:51

Het marktonderzoeksbureau ABI Research verwacht dat het aantal mobiele apparaten met een 4K (Quad HD) display in 2019 zal zijn gestegen tot 478 miljoen.

Momenteel zijn er nog niet bijzonder veel smartphones of tablets met een 4K (Quad HD, dat is een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels) display op de markt. De bekendste smartphone met een 4K-display is momenteel de LG G3áen de verwachting is dat ook de Samsung Galaxy Note 4, die binnenkort wordt geintroduceerd, een 4K-scherm zal hebben.

ABI Research verwacht dat er eind 2015 nog meer 4K-smartphones op de markt komen in het high-end segment. Het onderzoeksbureau denkt verder dat marketing omtrent 4K-smartphones belangrijker is dan een nieuwe gebruikservaring. Voor consumenten is het verschil tussen een Quad HD en Full HD smartphone niet goed te zien, omdat deze telefoons altijd relatief dichtbij de ogen worden gehouden.

Verder is het belangrijk dat er meer 4K-specifieke content komt en dat de andere componenten van mobiele apparaten (zoals de processor, het geheugen en de batterij) worden verbeterd, zodat tablets en smartphones de veeleisende 4K-technologie zonder haperen kunnen verwerken.

LG G3
LG G3

Celullar-news