Interessant:

Olympus OM-D E-M10: beste compacte systeemcamera

nieuws 15 augustus 2014 om 13:48

Olympus heeft de EISA Award gewonnen voor beste 'European Consumer Compact System Camera 2014-2015' voor de Olympus OM-D E-M10 Micro Four Thirds-systeemcamera.

De EISA-jury was onder de indruk van de betaalbaarheid van de E-M10 camera, een Olympus-camera die de afstand tussen professionals en hobbyisten verkleint. "De Olympus OM-D E-M10 beschikt over alle kenmerken die de OM-D-serie zo succesvol hebben gemaakt en verenigt deze in een nog compactere behuizing die wordt aangeboden tegen een nog scherpere prijs", aldus de jury.

De Olympus OM-D E-M10 systeemcamera biedt de beeldkwaliteit, klassieke vormgeving en hoge autofocussnelheid van de E-M5 met de krachtige mogelijkheden van de E-M1- alles in een compacte en volledig metalen behuizing. In tegenstelling tot veel spiegelreflexcamera's die vaak om gewicht te besparen van plastic worden gemaakt, is de E-M10 vervaardigd uit een volledig metalen behuizing met de fraaie en solide afwerking van een topmodel. Behalve over een pop-up flitser en een verstelbaar 3-inch touchscreen beschikt de E-M10 over een ingebouwde WiFi-voorziening zodat hij direct kan communiceren met compatibele smartphones, en foto's direct kan doorsturen naar websites en sociale media. 

Olympus OM-D E-M10
Olympus OM-D E-M10

portablegear.nl