Interessant:

Netatmo†JUNE-armband meet UV-intensiteit

nieuws 4 augustus 2014 om 13:55

Netatmo introduceert JUNE, de eerste armband die de UV-intensiteit in realtime meet en bijhoudt aan hoeveel zon je blootgesteld wordt gedurende de dag.

De bijbehorende app geeft op bewolkte dagen advies over hoe je je huid het best beschermt tegen de nadelige effecten van de zon. Afhankelijk van je huidtype berekent de app de maximale tijd die je op een dag in de zon mag doorbrengen. De gemeten hoeveelheid zon is vervolgens in percentages zichtbaar in de app. Om huidbeschadiging te voorkomen, kan de app je waarschuwen wanneer het tijd is voor bescherming - of dat nu het smeren van zonnebrandcrŤme, een pet of een zonnebril opzetten, of de schaduw opzoeken is. Aan het eind van de dag bekijk je eenvoudig een samenvatting. Zo zie je op welke momenten de UV-straling op de huid het meest intens was.

De JUNE is te dragen als armband, met een dubbele leren band of rubberen band voor tijdens het sporten. De Franse sieradenontwerper Camille Toupet creŽerde JUNE met de schittering van diamanten als uitgangspunt. Je hebt de keuze uit de kleuren witgoud, geelgoud en staalgrijs.

"Het 'Internet of Things' creŽert nieuwe mogelijkheden voor een betere lifestyle. Bij Netatmo is ons doel devices te ontwikkelen die de omgeving meten en mensen helpen zich daaraan aan te passen om hun dagelijks leven te verbeteren. Bij de creatie van JUNE was dit ook het uitgangspunt. Wij zijn trots de eerste armband te kunnen introduceren, die elke dag beschermt tegen de nadelige effecten van de zon", zegt Fred Potter, CEO en oprichter van Netatmo.

De JUNE heeft een verkoopadviesprijs van 95 euro. De JUNE-app is gratis te downloaden en geschikt voor iPhone 4S en hoger. Eerder verscheen de Netatmo thermostaat- en weerstation-app.

Netatmo JUNE
Netatmo JUNE

portablegear.nl