Interessant:

Priester ontvangt sms'jes van de duivel

nieuws 1 augustus 2014 om 15:47

Een Poolse priester uit de Poolse stad Jaroslaw zegt dat hij sms'jes van de duivel ontvangt, nadat hij tevergeefs had geprobeerd de duivel uit te drijven bij een jong meisje.

De priester had een poging gedaan tot exorcisme (of duiveluitbanning) bij een onbekend jong meisje, iets wat naar zijn eigen zeggen helaas mislukte. Na de mislukte duiveluitbanning ontving de priester sms'jes - die hij interpreteerde als afkomstig van duivel - met teksten als "Zij komt niet uit deze hel. Ze is van mij. Iedereen die voor haar bidt zal sterven" en "Hou je kop, priester. Je kan jezelf niet redden. Idioot. Pathetische oude priester".

De priester denkt niet dat het een flauwe grap is: "de auteur van deze sms'jes is een kwade geest die de ziel van het meisje bezit", vertelde hij tegen lokale media. Hij voegde daaraan toe dat de duivel en zijn volgers hun hand niet omdraaien voor het gebruik van moderne technologie, maar dat in veel gevallen hun acties niet geidentificeerd worden als "werk van het kwaad".

"Bezitters van mobiele telefoons zijn er vaak niet eens bewust van dat ze vaak op deze manier door het kwaad worden misbruikt, maar in dit geval is het helder", zegt de priester. "Het meisje is duidelijk bezeten door de duivel en heeft hulp nodig".

The Mirror