Interessant:

Amerikaanse sim-only-aanbieder Freedompop naar Nederland

nieuws 1 augustus 2014 om 11:00

Freedompop, de Amerikaanse aanbieder van gratis sim-only-abonnementen, komt in 2015 waarschijnlijk naar Nederland. Het bedrijf, dat in de Verenigde Staten 250.00 klanten heeft, is reeds een test begonnen in BelgiŽ.

Freedompop werd vier jaar geleden opgericht in Los Angeles. De klanten van Freedompop in de Verenigde Staten krijgen maandelijks gratis 200 belmiunten, 500 sms'jes en 500MB data. In ruil daarvoor vertoont de provider wel reclame. Als de gebruikers geen reclame willen zien of uitgebreidere bundels willen, moeten zij betalen. Daarnaast verkoopt Freedompop extra services zoals anoniem browsen en een hogere datasnelheid.†

Freedompop heeft onlangs een deal gesloten met KPN-dochter BASE in†BelgiŽ voor een testperiode. Freedompop zegt dat Nederland in de tweede helft van 2015 aan de beurt is en dat het daartoe momenteel gesprekken voert met KPN en een "andere operator".

In de Verenigde Staten krijgt Freedompop de kritiek niet transparant te zijn. Zo bood het bedrijf op haar site een 'gratis' 2GB-databundel aan, die alleen de eerste maand kosteloos bleek te zijn. Ook werd bij klanten uit voorzorg 10 dollar afschreven als zij bijna aan het eind waren van hun databundel. Deze voorwaarden waren alleen terug te vinden de kleine letterjes.

Freedompop
Freedompop

Algemeen Dagblad