Interessant:

Samsung Galaxy Note 4: alle geruchten op een rij

nieuws 2 augustus 2014 om 11:55

De Samsung Galaxy Note 4, Samsungs nieuwste Android-phablet, wordt waarschijnlijk aankomende september aangekondigd. PortableGear zet de belangrijkste geruchten over het toestel op een rij.

Galaxy Note 4: display

De huidige Galaxy Note 3 heeft een Full HD-display, de Galaxy Note 4 krijgt naar verluidt een Quad HD-display (2.560 x 1.440 pixels), net als de LG G3. Net als de Note 3 zal Samsung voor de Note 4 waarschijnlijk gebruik maken van de heldere SuperAMOLED-schermtechnologie en het krasbestendige Gorilla Glass 3. De verwachting is dat het display van de Note 4 met 5,7-inch even groot is als het display van de Note 3, al gaan er ook geruchten over een groter scherm van 5,9-inch (aangezien tot op heden bij elke nieuwe Note-versie het scherm 0,2-inch groter werd). Verder gingen er ook geruchten dat de Note 4 een flexibel display zou krijgen, maar dat lijkt uiteindelijk toch niet erg waarschijnlijk.

Galaxy Note 4: processor

De Samsung Galaxy S5 maakt gebruik van een quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor, de kans is groot dat Samsung de Galaxy Note 4 ook voorziet van deze processor. Er gaan echter ook geruchten dat de Note 4 wordt voorzien van Qualcomm's nieuwe Snapdragon 805-processor. Overigens krijgt waarschijnlijk alleen de Amerikaanse editie van de Note 4 de beschikking over een Qualcomm-processor. De Europese editie wordt naar verluidt uitgerust met een octa-core Exynos 5433-chipset van Samsung. Verder is de Note 4 mogelijk voorzien van het LPDDR4-werkgeheugen, dat compacter, sneller en efficienter is dan huidige werkgeheugens. Dit werkgeheugen bedraagt volgens de geruchten tussen 3GB of 4GB RAM.

Galaxy Note 4: camera

De Galaxy Note 4 krijgt mogelijk net als de Galaxy S5 de beschikking over een 16-megapixel camera (de Note 3 heeft een 13-megapixel camera), maar er gaan ook hardnekkige geruchten over een camerasensor met 20,7-megapixels. De camera krijgt in elk geval zo goed als zeker de beschikking over optische beeldstabilisatie en waarschijnlijk ook over een 2.560p 4K (Ultra HD)-videorecorder.

Galaxy Note 4: speciale functionaliteiten

De Galaxy Note 4 wordt waarschijnlijk waterbestendig, net als de Galaxy S5. Daarnaast zou Samsung van plan zijn om het toestel, dat draait op Android 4.4 KitKat, te voorzien van een vingerafdruksensor en een irisscanner - beide te gebruiken om het toestel te beveiligen. Nieuwe functies op de Note 4 zijn naar verluidt Multi Network for Booster (combineert net als het voorgaande Download Booster WiFi- en mobiele data voor snel mobiel internet), Aqua Capture (voor fraaie afbeeldingen onder water), Swipe to Launch Motion Launcher (toestel uit slaapstand halen of camera opstarten door over het scherm te vegen) en Smart Fingerprint (dezelfde vingerafdruksensortechnologie als op de Galaxy S5). Uiteraard is het toestel ook nog voorzien van Samsungs S-Pen stylus.

Galaxy Note 4: release datum

De Galaxy Note 4 wordt waarschijnlijk aangekondigd op de IFA 2014, die volgende maand (van 5 tot  10 september) in Berlijn plaatsvindt. Het is te verwachten dat het toestel daarna snel op de markt komt, zodat het in het najaar van 2014 in Nederland in de winkels ligt.

Naschrift: de Samsung Galaxy Note 4 is 3 september 2014 officieel op de IFA 2014 in Berlijn geintroduceerd.

Samsung Galaxy Note 4 concept (via note4galaxy.com)
Samsung Galaxy Note 4 concept (via note4galaxy.com)

portablegear.nl