Interessant:

App-downloads Android passeren iOS

nieuws 22 juli 2014 om 10:22

Volgens dataonderzoeker App Annie zijn er in het tweede kwartaal van 2014 meer apps gedownload voor Android dan voor iOS. Niettemin was de opbrengst van de gedownloade iOS-apps hoger.

Volgens App Annie werden in hetátweede kwartaal van dit jaar 60 procent meer Android-apps gedownload dan in het eerste kwartaal. Het aantal gedownloade iOS-apps steeg met 45 procent. In totaal werden er in het tweede kwartaal 150 miljoen Android-apps en 100 miljoen iOS-apps gedownload.

Ondanks dat er 50 miljoen meer Android-apps werden gedownload, was de opbrengst van de iOS-apps aanzienlijk hoger. De 100 miljoen gedownloade iOS-apps leverden in totaal 100 miljoen dollar (74 miljoen euro), de 150 miljoen gedownloade Android-apps hadden een opbrengt van 60 miljoen dollar (44 miljoen euro). De opbrengst van de iOS-apps steeg daarmee 45 procent ten opzichte van het eerste kwartaal en de opbrengt van de Android-app steeg met 30 procent.

De verklaring voor de lagere opbrengst van Android-apps ligt in het gegeven dat Android dit jaar vooral groeide dankzij de toename van budget-Android-toestellen in opkomende markten, zoals in India, Thailand en BraziliŰ. De opbrengst van apps in deze landen moet zich nog langzaam opbouwen. Google introduceerde dit jaar met Android One ook een speciaal besturingssysteem voor goedkope smartphones voor deze markten.

PhoneArena