Interessant:

Verkopen Samsung vallen tegen

nieuws 10 juli 2014 om 10:55

Hoewel de definitieve cijfers over het tweede kwartaal nog niet bekend zijn, laat Samsung beleggers weten dat er rekening gehouden moet worden met een fors lagere winst.

Samsung verwacht dat de winst in het tweede kwartaal van 2014 fors lager is dan in hetzelfde kwartaal in 2013. De Koreanen geven in een verklaring aan dat de winst waarschijnlijk met meer dan 20 procent zal gaan dalen.

In de verklaring laat Samsung verder weten dat vooral de vraag naar low- en midrange smartphones afneemt. Zowel in China als in Europa. Tegelijkertijd zorgt het succes van de 5- en 6-inch smartphones ervoor dat er minder vraag is naar tablets met kleinere schermformaten.

Door toegenomen marketinginspanningen nemen ook de marketingkosten toe wat de marge nog meer onder druk zet. Het is niet de eerste keer dat Samsung beleggers teleurstelt de afgelopen maanden. Ook het eerste kwartaal viel tegen. Met twee slechte kwartalen is de kans groot dat het hele jaar tegen zal vallen. Samsung hoopt in de tweede helft van het jaar nog wel te profiteren van de Galaxy S5 en de Galaxy Tab S tablet.

portablegear.nl