Interessant:

Samsung Galaxy S5 mini officieel geintroduceerd

nieuws 1 juli 2014 om 11:23

Samsung heeft officieel de Galaxy S5 mini aangekondigd, een compacte versie van de Galaxy S5. Het toestel is net als het origineel waterdicht en is vanaf het derde kwartaal in Nederland te koop voor 479 euro.

"Bij Samsung vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van de gemakken en mogelijkheden van een high-end smartphone," zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile Phones van Samsung Nederland. "Bij de Galaxy S5 mini hebben we gekozen voor een minimalistische benadering. Het toestel combineert het iconische design met de belangrijkste functies van de Galaxy S5."

Het 4,5-inch HD SuperAMOLED display van de Galaxy S5 mini (SM-G800F/SM-G800H), waarover al lange tijd geruchten gingen, zorgt voor een levendig en helder beeld en het handzame formaat zorgt voor extra comfort (de originele S5 heeft een 5,1-inch Full HD display). Zo bedien je de smartphone eenvoudig met één hand. Net als de Galaxy S5 heeft S5 mini op de achterkant het bekende 'gaatjespatroon', wat niet alleen een moderne en elegante look oplevert, maar ook zorgt dat het toestel lekker in de hand ligt. De Galaxy S5 mini is net als het origineel spatwater- en stofdicht (IP67) en ook heeft het toestel de Ultra Power Saving Mode aan boord. Daarnaast biedt de S5 mini een hartslagmeter, een vingerafdrukscanner en connectiviteit met de meest recente wearables van Samsung.

De Galaxy S5 mini is verder uitgerust met een krachtige 1,4GHz quad-core processor en 1,5GB RAM, waarmee je probleemloos kunt multitasken, internetpagina's razendsnel laadt en een soepele gebruikservaring hebt. Met de 8-megapixel camera maak je contrastrijke en fraaie foto's en filmpjes, en doordat de Galaxy S5 mini LTE Category 4 ondersteunt, download je filmpjes en games zeer snel.

De Samsung Galaxy S5 mini is vanaf het derde kwartaal beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 479,-. Het toestel verschijnt in vier kleuren: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold.

Samsung Galaxy S5 mini
Samsung Galaxy S5 mini

Samsung Mobile Press