Interessant:

Gibson rondt overname Philips' audio-afdeling af

nieuws 30 juni 2014 om 09:42

Gibson Brands heeft bekend gemaakt dat de overname van WOOX Innovations, het Philips-onderdeel voor audio, video, multimedia en accessoires, is afgerond.

De overname van Philips' WOOX-onderdeel, die afgelopen april werd aangekondigd, maakt deel uit van Gibson's groeistrategie. Met de overeenkomst hoopt Gibson een belangrijke stap te zetten in de realisatie van haar streven om wereldwijd de grootste te worden op het gebied van muziek en lifestyle entertainment. Eerder zijn daartoe al investeringen gedaan in audiomerken als Onkyo en TEAC.

Met deze transactie zal Gibson Brands nog sterker vertegenwoordigd zijn op de markten in de VS en Japan. Tevens wordt het marktpotentieel van WOOX Innovations met Home Entertainment- en audioproducten onder de merknaam Philips verder uitgebouwd in Europa, China, Latijns-Amerika en andere groeiregio's. WOOX Innovations is een winstgevend onderdeel dat een toonaangevende rol speelt bij het wereldwijd vormgeven van het merk Philips op het gebied van Home Entertainment, audio en de daarbij behorende accessoires. Het heeft zijn hoofdkantoor in Hongkong en telt wereldwijd ongeveer 1900 medewerkers.

"Deze overname is heel belangrijk voor ons en daarom wilden we het proces zo snel mogelijk afronden. De overeenkomst vormt de belangrijkste stap tot nu toe in de ambitie van Gibson Brands om het grootste bedrijf ter wereld te worden op het gebied van muziek en audio- lifestyle", aldus Henry Juszkiewicz, bestuursvoorzitter en CEO van Gibson Brands. "Deze transactie staat voor een aanzienlijke uitbreiding van ons mondiale bereik, vergroting van onze schaal en versterking van onze afzetmogelijkheden. We blijven dit groeitraject volgen en gaan daarbij uit van ons streven om de meest onderscheidende audioproducten en -ervaringen voor consumenten ter wereld aan te bieden."

"Als onderdeel van Gibson Brands slaan we een koers in naar een boeiende toekomst, waarin we deel uitmaken van een team dat muziek en audio in het bloed heeft zitten", aldus Wiebo Vaartjes, CEO van WOOX Innovations. "WOOX Innovations richt zich op hoge geluidskwaliteit, geavanceerde technologie en onderscheidend design om consumenten wereldwijd een unieke gebruikerservaring te bieden. Samen vormen we een sterk platform voor groei als wereldwijde aanbieder van muziek- en lifestyle-producten."

Philips GoGear Raga
Philips GoGear Raga

Philips